|
ZDRAVO ŽIVLJENJE
NAMEN IN CILJI PROJEKTA
- Ozaveščanje učencev o pomenu zdrave in uravnovešene prehrane za rast in razvoj.
- Spoznavanje prehranske piramide.
- Spodbujanje učencev, da posegajo po sadju in zelenjavi.
- Navajanje učencev, da jedo večkrat na dan - pet obrokov.
- Spodbujanje učencev, da dnevno zaužijejo dovolj tekočine.
- Nadomeščanje sladkih in gaziranih pijač s čaji in vodo.
- Spodbujanje učencev, da dnevno zaužijejo priporočljivo količino ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob.
- Sestavljanje uravnoteženega jedilnika.
- Pomen začimbnih rastlin v prehrani.
- Obisk in spoznavanje pridelave hrane na eko kmetiji.
- Vsa odpadki naj ne gredo v smetnjak, odpadna embalaža je lahko material za zanimive izdelke
- Spoznavanje pozitivnih in negativnih vplivov poživil na človeka.
- Ozaveščanje otrok in učencev o pomenu gibanja v naravi za zdrav telesni in duševni razvoj.
TEME
- SADJE IN ZELENJAVA NA JEDILNIKU UČENCEV
- KOLIKO OBROKOV DNEVNO ZAUŽIJEJO NAŠI UČENCI
- PO KATERIH PIJAČAH POSEGAJO UČENCI
- SESTAVA URAVNOTEŽENEGA JEDILNIKA
- KATERA ZELIŠČA SE NAJPOGOSTEJE UPORABLJAMO V PREHRANI
- EKOLOŠKO PRIDELANA HRANA
- POŽIVILA - ARGUMENTI ZA IN PROTI
- EKO TRIATLON (POHODNIŠTVO, TEK, PLANINARJENJE) IN DRUGE ŠPORTNE AKTIVNOSTI
- KAM S HRANO, KI NAM OSTANE?
- KAJ LAHKO NAREDIMO IZ ODPADNIH MATERIALOV?
|