SCHULEN - PARTNER DER ZUKUNFT 2009/2010

JUGENDKURS NEURUPPIN

RODITELJSKI SESTANEK

KNJIŽNA SKRINJA II

MUSIKTOURNEE

REKTORENKONFERENZ

KRÄUTERTÖPFE

POMLADNI DAN

 

 

  

 

KONFERENCA RAVNATELJ NEMŠKIH PARTNERSKIH ŠOL V SLOVENIJI
REKTORENKONFERENZ DER DEUTSCHEN PARTNERSCHULEN IN SLOWENIEN


V četrtek, 19. novembra 2009 je v Ljubljani potekala konferenca ravnateljev nemških partnerski šol. Udeležili smo se je ravnateljica šole, mag. Marica Horvat, predsednik Sveta staršev, Danijel Žižek in koordinatorka PASCH projekta na šoli, Lidija Pelcl Mes.

Am Donnerstag, den 19. November 2009, fand in Ljubljana die Rektorenkonferenz der deutschen Partnerschulen in Slowenien statt. An der Konferenz nahmen unsere Direktorin, Mag. Marica Horvat, der Vorstand des Elternrats, Danijel Žižek, und die Leiterin des Projekts PASCH an unserer Schule, Lidija Pelcl Mes teil.

Letošnja konferenca naj bi ravnateljem in ravnateljicam ter DSD- in kontaktnim učiteljicam in učiteljem vseh DSD šol in nemških partnerskih šol v Sloveniji, ponudila priložnost, da spoznajo novosti o iniciativi partnerskih šol in programu DSD (Nemška jezikovna diploma) in ob tej priložnosti tudi navežejo stike z drugimi partnerskimi šolami. Veleposlanik Matthias von Kummer imel ob začetku programa krajši pozdravni nagovor. V nadaljevanju so predstavnice slovenskega Ministrstva za šolstvo in slovenskega Zavoda za šolstvo spregovorile o "spodbujanju večjezičnosti" in o "evropskih razredih in integraciji DSD-ja v redni pouk". Strokovnjak za pouk iz Goethe-Instituta v Budimpešti, gospod Michael Hauke, je poročal o svojih izkušnjah s partnerskimi šolami iz regije Slovaška - Slovenija - Madžarska. Sama sem predsatvila aktivnosti, ki so v minulem šolskem letu potekale na naši šoli, kolegice in kolegi iz partnerskih šol pa so prikazali kratke primere iz njihove vsakdanje delovne prakse. Sledila sta prispevka vodje Goethe-Instituta Ljubljana, gospoda Hendrika Kloningerja kot tudi strokovnega zastopnika Centrale za šolstvo v tujini, gospoda Josefa Prokscha, s kratkimi informacijami o iniciativi partnerskih šol in nemške jezikovne diplome.

Copyright © OŠ Beltinci 2005. Vse pravice pridržane.